22 5065446 03-126 Warszawa, ul. Ceramiczna 9a
pon-pt 7:00-17:30 Dyrektor: Justyna Kacprzyk p430@eduwarszawa.pl

Jadłospis

23 – 27 czerwca

 

śniadanie

II śniadanie

obiad

podwieczorek

Poniedziałek
23.06

Kawa inka (200ml): mleko/ napój rośliny, kawa inka, miód.

Twaróg z ziołami (20g): twaróg,  śmietana 18%, koperek, natka pietruszki, szczypiorek, sól.

Polędwica drobiowa (20g)

Pomidorki koktajlowe (20g)

Rukola (20g).

Masło/ flora (5g).

Pieczywo (30g): chleb kanapkowy, chleb słonecznikowy

Banan (50g).

Rosół z makaronem (250g): woda, skrzydło z indyka, podudzie z indyka, marchewka, korzeń selera, korzeń pietruszki, sól, liść laurowy, ziele angielskie, makaron nitki.

Filet z indyka w sosie morelowym (150g): filet z indyka, suszone morele, sól, cukier, cebula olej.

Ziemniak (50g): ziemniaki, sól.

Kapusta pekińska z ogórkiem (50g): kapusta pekińska, ogórek zielony, olej rzepakowy, sól, cukier.

Kompot z czarnej porzeczki (200ml).

Kajzerka (30g).

Masło /flora (5g).

Ser żółty (20g).

Dżem malinowy (20g).

Ogórek zielony (20g).

Herbata owocowa (200ml).

Alergeny:

1,2,7

 

7,9,10,12

1,3,7

Wtorek
24.06

Płatki owsiane na mleku (200ml): mleko, napój roślinny, płatki owsiane.

Pieczywo (30g): chleb kanapkowy, chleb razowy.

Masło/flora (5g).

Polędwica sopocka (20g).

Serek wiejski (20g).

Pomidor (20g).

Rzodkiewka (20g).

Herbata z cytryną (200ml): woda, herbata, cytryna, cukier.

Arbuz (50g).

Barszcz czerwony (250g): woda, buraki, marchewka, korzeń selera, korzeń pietruszki, ziemniaki, koncentrat buraczany, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz czarny mielony.

Potrawka z kurczaka z groszkiem (100g):  mięso gotowane z indyka, groszek zielony, cebula, olej, mąka pszenna, sól, pieprz czarny mielony.

Ryż (50g): ryż, sól.

Surówka (50g): marchew, jabłko, olej, cukier, sól.

Woda z cytryną i miętą (200ml).

Pieczywo(30g): chleb słonecznikowy.

Masło/flora (5g).

Serek waniliowy (20g).

Dżem jagodowy (20g).

Herbata z lipy (200ml).

Alergeny:

1,2,7

 

1,3,9,12

1,3,7

Środa
25.06

Ryż na mleku (200ml): mleko, napoju roślinnym, ryż,

Pieczywo(30g): chleb kanapkowy, chleb orkiszowy.

Masło/flora (5g).

Jajecznica (20g): jajo, olej, sól.

Serek almette (20g).

Papryka (20g).

Rudola (20g).

Herbata z cytryną (200ml): woda, herbata, cytryna, cukier. 

Truskawki (50g).

Zupa krem z warzyw (250g): woda, marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera, ziemniak, sól.

Lemoniada (200ml): woda, cytryna.

Zapiekanki (30g): pieczywo pełnoziarniste, ser żółty, szynka.

Keczup własnego wyrobu (20g): koncentrat pomidorowy, pomidory krojone, cukier, sól, zioła prowansalskie.

Herbata koper włoski (200ml).

Alergeny:

1,3,7

 

1,3,7,9,12

1,3,7,9,12

Czwartek
26.06

Kakao  (200ml): mleko/napoju roślinnym, kakao, miód.

Kajzerka (30g).

Masło**/flora (5g).

Parówki cielęce (20g).

Pasta warzywna (20g): marchewka, ciecierzyca, sól.

Ser żółty (20g).

Ogórek zielony (20g).

Melon (50g).

Zupa kalafiorowa (250g):  woda, marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, ziemniak, kalafior, śmietana 18%, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Pulpety  w sosie koperkowym (100g): łopatka wieprzowa, cebula, bułka pszenna, jaja, olej, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek.

Kasza kuskus (50g): kasza kuskus, sól.

Marchew z groszkiem (50g): marchew, groszek, sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Roszponka z papryką (50g): roszponka, papryka, olej, miód, cytryna.

Kompot truskawkowy (200ml).

Budyń waniliowy (150g): mleko, cukier, cukier wanilinowy, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, masło.

Chałka (50g).

Masło/flora (5g).

Herbata owocowa (200ml).

Alergeny:

1,3,7

 

1,7,9,12

1,3,7

Piątek
27.06

Mleko/napój roślinny (200ml).

Pieczywo (30g): chleb kanapkowy, chleb wieloziarnisty.

Masło/flora (5g).

Tuńczyka (20g).

Twaróg  (20g).

Sałata (20g).

Banan (50g).

Zupa ogórkowa (250g): woda, marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, ziemniak, ogórki kiszone, śmietana 18%, sól, liść laurowy, ziele angielskie

Ryba pieczona z ziołami (100g): ryba miruna, sól, pieprz ziołowy, koperek, olej.

Ziemniaki (50g): ziemniaki, sól.

Brukselka gotowana (50g).

Surówka z pomidora i oliwy (50g): pomidor, sól, oliwa.

Lemoniada (200ml): woda, cytryna.

Bułka grahamka (50g).

Masło/flora (5g).

Ser żółty (20g).

Pasta jajeczna (20g): jaja, olej, sól, szczypiorek.

Marchewka (20g).

Papryka (20g).

Herbata rumianek (200ml).

Alergeny:

1,3,7

 

4,9,12

1,3,7

*Dzieci na diecie bez mleka krowiego otrzymują napoje i tłuszcz pochodzenia roślinnego.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jajka i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie, (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny
  13. mięczaki i produkty pochodne